TeqNow

Opslag

Waterstof is bij kamertemperatuur gasvormig. De energie die een liter waterstof gas kan bevatten is heel beperkt. Daarom wordt het gas over het algemeen gecomprimeerd onder hoge druk. 

70MPa (700 bar) is een veel voorkomende waarde. De dichtheid bij die druk en 20* is 60 kg/m3. Pas bij heel lage temperatuur, 20K, wordt het vloeibaar en is er veel minder volume per kg nodig en geen hoge druk. Maar zelfs dan is de capaciteit veel lager dan van een liter benzine.

In Noord Nederland wordt druk gewerkt aan opslag van waterstof in zout cavernes. Technische installaties houden de inhoud op de juiste druk.

Naast druk verhogen of temperatuur verlagen kan waterstof ook aan een ‘drager’ worden gebonden voor opslag. Waterstof wordt dan omgezet in een (vloei)stof die gemakkelijker kan worden gehanteerd. Dit worden synthetische brandstoffen genoemd. Bijvoorbeeld ammoniak of synthetisch methaan CH4. Helaas is dit weer ongunstig wat betreft het ontstaan van broeikasgassen bij de verdere verwerking. De drager kan ook een metaalpoeder zijn dat met waterstof wordt omgezet naar een stof die meer energie bevat en de energie kan later weer vrij komen.

 

Artikelen

123456

Contact

Heeft u een vraag?
Stuur gewoon een mail
naar info@teqnow.nl
Giettechnologie - Basiscursus in 1 Dag!

Giettechnologie - Basiscursus in 1 Dag!

  • 19 maart 2024

 Ontdek de mogelijkheden van Giettechnologie - Basiscursus in 1 Dag!

 In de wereld van metalen onderdelen met een steeds complexere geometrie is "gieten" een aloude technologie die vaak over het hoofd wordt gezien. Deze nieuwe workshop, met veel voorbeelden uit de praktijk, neemt jou in één dag mee in de boeiende wereld van het gieten.

Leer hoe je de vele technische voordelen en mogelijke kostenbesparingen van gieten kunt benutten in jouw ontwikkeltrajecten. Ontdek waarom dit proces een niet te onderschatten rol speelt in het succesvol vervaardigen van hoogwaardige eindproducten. Samen met gelijkgestemden van collega-maakbedrijven sparren over de toepassingsmogelijkheden in de dagelijkse praktijk

Ben jij klaar om de wereld van gieterijtechnologie te verkennen?

 

Wat gaan we behandelen?

·         Leer alles over de verschillende gietprocessen en ontdek welke het beste bij jouw product
          past.

·         Ontdek de mogelijkheden en voordelen van vloeibare vormgeving.

·         Leer de regels voor het ontwerpen en construeren van ideale gietstukken.

·         Begrijp de normen, specificaties en toleranties van gietwerk.

·         Ontdek nabewerkingsmogelijkheden en leer hoe je kosten kunt besparen.

·         Krijg inzicht in de belangrijkste gietfouten en leer hoe je ze kunt vermijden.

 

Je bent van harte uitgenodigd je eigen product wat je wilt herontwerpen in giettechnologie of wilt verbeteren in te brengen en daar concrete adviezen over te ontvangen.

 

Voor wie is deze workshop bedoeld?

De workshop richt zich op engineers, werkvoorbereiders, designers, inkopers, projectleiders, en iedereen die vanuit technisch- of commercieel oogpunt te maken heeft met "gietwerk" of benieuwd is hoe gietwerk een rationele oplossing kan zijn voor het eigen product.

Ook voor directe- en indirecte gieterijmedewerkers die hun giettechnologische kennis willen verbreden is deze workshop relevant. Er is geen voorbereiding nodig voor deze basiscursus.


Teqnow organiseert deze basiscursus in samenwerking met Theo Smeenk van Smeenk Giettechnische Training & Advies. Theo heeft meer dan 40 jaar ervaring in alle aspecten van het metaalgieten.

 

Datum, tijd en locatie:

Datum        : donderdag 23 mei 2024

Aanvang    : 09.45 uur (om 09.30 aanwezig zijn)

Einde           : 17.00 uur

Locatie        : Koninklijke Metaalunie - Teqnow, Einsteinbaan 1, 3439 NJ  Nieuwegein.

 

Aanmelden:

De basiscursus gaat van start bij voldoende deelnemers. Het minimaal aantal deelnemers is 5 en het maximaal aantal deelnemers is 12, zodat er voldoende ruimte is voor interactie. Aanmeldingen worden bevestigd in volgorde van binnenkomst. Reserveer dus snel je plaats als je erbij wilt zijn.

 

Kosten en voorwaarden:

De kosten voor deze basis cursus bedragen € 190,-  ex btw per persoon voor Teqnow deelnemers en leden van de branchegroep Metaal Gieterij Bedrijven (MGB).

 

Je kunt tot één week van  tevoren annuleren zonder kosten. Daarna is wel vervanging mogelijk maar geen restitutie van het cursusgeld.


Bedrijven die zijn aangesloten bij het OOM kunnen een tegemoetkoming ontvangen in scholingskosten via de regeling de 
‘Persoonlijke Trainingstoelage’. Het OOM vergoedt dan tot 50% van de kosten. Let wel even op de voorwaarden. Zie de informatie hierover op de website van OOM.

Een lunch en het cursusmateriaal zijn in de prijs inbegrepen. Je ontvangt een ingebonden hand-out van de presentatie en bovendien handige handleidingen en checklists.


De cursus staat open voor deelnemers van Teqnow. Het deelnemerschap van Teqnow is voor leden van Koninklijke Metaalunie gratis. Is jouw bedrijf geen lid van Koninklijke Metaalunie dan kun je alsnog deelnemer worden van Teqnow. De jaarlijkse bijdrage is dan  €250,-  ex btw. Je krijgt dan ook toegang tot het complete palet aan kennis en dienstverlening van Teqnow. Zie www.teqnow.nl.
De cursus staat ook open voor leden van
de branchegroep Metaal Gieterij Bedrijven (MGB). Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je bij MGB aan te sluiten. 

 

Meer informatie:

Voor meer informatie over deze cursus kun je bellen naar Teqnow, tel.nr. 030-6053344 of een e-mail sturen naar info@teqnow.nl.

soap2day