TeqNow

DigitaliseringDigitalisering of digital manufacturing, ook wel Smart Factory genoemd, is eigenlijk een koepelterm en is als geheel te omschrijven als de toepassing van informatie en communicatie technologie in producten en vooral de productieprocessen.


Het MKB-metaal kan door gebruik te maken van nieuwe productietechnologieën en de verdere integratie van ict in het hele proces van ontwerpen, fabriceren en distribueren, steeds slimmer, duurzamer en sneller klantgericht produceren. Dit kan bijvoorbeeld door inzet van slimme software, robots en sensoring. Ook zeer kleine series zijn dan mogelijk.

Uiteindelijk moet dat leiden tot een smart factory waarin digitale productie centraal staat. Het leidt tot een verregaande digitalisering en verweving van apparaten, productiemiddelen en organisaties, ook wel bekend onder de naam het ‘internet of things’. Hierdoor ontstaan nieuwe manieren van produceren, nieuwe business modellen en nieuwe sectoren. Slimme fabrieken zijn bedrijven die een zeer flexibele productiecapaciteit hebben in termen van specificaties, kwaliteit en design van het product, het volume, de levertijd, grondstoffen- en kostenefficiëntie. Hierdoor, en door een sterk digitaal geïntegreerde toeleveranciersketen, is het mogelijk voor iedere klant ‘op maat’ producten en diensten te leveren. Zelfs in zeer kleine series of als enkelstuks.

Bekijk verschillende deelterreinen van digitalisering

 

 

Artikelen

1234

De atlas met aanbieders voor industriële robotisering.

> Vind de partner die bij u past!

soap2day