TeqNow

Additive manufacturing


Additive Manufacturing wordt in de volksmond vaak 3D-printen genoemd. 3D-printen staat de laatste jaren fors in de belangstelling en is een van de vele technieken die onder Additive Manufacturing vallen.

Bij het produceren van producten kan op twee verschillende manieren worden gewerkt. Men kan beginnen met een stuk standaard materiaal en vervolgens zoveel materiaal weghalen, totdat het gewenste product overblijft. In deze categorie zitten o.a. alle verspaningstechnieken. Een andere methode is om ergens steeds materiaal aan toe te voegen, totdat het gewenste product is verkregen. In dit geval hebben we het over additive manufacturing technieken. Tot deze groep behoren o.a. de 3D-printtechnieken, lasercladden en electroformeren.

Additive manufacturing technieken worden vaak op één hoop gegooid waardoor veel spraakverwarring ontstaat. De technieken om kunststofproducten te vormen verschillen nogal van die voor het vormen van metalen producten. Daarnaast kunnen technieken ingezet worden om direct een product te vormen of om eerst bijvoorbeeld een model te printen dat vervolgens gebruikt kan worden om een metalen product te vormen.

Technieken

Er bestaat in de werelden van het 3D-printen niet één technologie. Er zijn meerdere additieve manufacturing technologieën, elk met hun eigen specifieke eigenschappen, materialen en toepassingsgebieden. En met hun beperkingen, want die zijn er ook. De verschillende technieken voor 3D-printen op een rijtje:

Winst door praktisch robotiseren bij het industriële MKB

  • 14 juni 2016
Winst door praktisch robotiseren bij het industriële MKB

De jaarlijkse vakbeurs Vision, Robotics & Mechatronics, het gezicht van industriële automatisering in Nederland, was dit jaar op 1 en 2 juni te Veldhoven. Op het congres heeft Teqnow adviseur Jo van de Put de drukbezochte lezing ‘Winst door praktisch robotiseren bij het industriële MKB!’ gegeven. In korte heldere lijnen gaf hij hierin aan wat de belangrijkste stappen zijn bij winstgevende industriële robotisering, specifiek gericht op MKB bedrijven.

Quick scan robotisering
Teqnow richt zich  op het ondersteunen van het industriële MKB op het gebied van het implementeren van moderne technologie, in dit geval op het gebied van industriële robotisering.  Hiertoe worden op dit moment verschillende tools ontwikkeld. Als eerste tool werd de Quick scan robotisering MKB gepresenteerd.  Deze Quick scan helpt ondernemers bij het beter in beeld brengen van hun robotiseringsmogelijkheden, zodat ze sneller een betere beslissing kunnen nemen.

Gezien de vele positieve reacties op de lezing verwacht Teqnow veel animo uit het industriële MKB voor deze nieuwe tool.

Neem voor vragen contact op via info@teqnow.nl

Print
Categories: Robotisering
Tags:
Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
soap2day