TeqNow

Brandstofcel

Waterstof wil van nature graag reageren met andere elementen:

In een brandstofcel vindt deze reactie gecontroleerd plaats, zodat de energie benut kan worden:

    Schematische weergave brandstofcel

De werking van een brandstofcel is gebaseerd op een scheikundig proces, en wordt uitgelegd in deze teqlog brandstofcel. 

Brandstofcellen vindt je ook terug in voertuigen op waterstof. De waterstof die getankt wordt bij het tankstation, wordt in de brandstofcel omgezet naar elektriciteit waarmee de elektromotor wordt aangedreven. Dit wordt FCEV of FCV genoemd, een afkorting van Fuel Cell Electric vehicle) en is dus een andere technologie dan het toevoegen van waterstof aan een verbrandingsmotor of Internal Combustion Engine (ICE). Kleine voertuigen kunnen ook een conventionele accu gebruiken om een minimale actie radius te hebben met de elektromotor. Bij vrachtwagens zou het gewicht en de kosten van accu’s veel te hoog worden, maar met waterstof is elektrificeren wel mogelijk.


 

Artikelen

123456

Contact

Heeft u een vraag?
Stuur gewoon een mail
naar info@teqnow.nl
MIT regelingen voor Haalbaarheidssubsidie en Kennisvouchers open op 9 april

MIT regelingen voor Haalbaarheidssubsidie en Kennisvouchers open op 9 april

  • 4 april 2024

Dinsdag 9 april aanstaande wordt de MIT haalbaarheidssubsidie open gesteld. Dit is een subsidie die je regionaal aan kunt vragen voor het laten uitvoeren van een haalbaarheidsproject om de technische en economische risico’s in kaart te brengen van een voorgenomen innovatieproject. Zoals bijvoorbeeld een literatuuronderzoek, marktverkenning of industrieel onderzoek. De subsidie bedraagt ten hoogste 40% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 20.000. We hopen dat je je aanvraag al klaar hebt staan omdat er altijd veel belangstelling voor is, de ervaring leert dat de bodem van de subsidiepot meestal al op de eerste dag wordt bereikt. Denk hierbij ook aan het regelen van de benodigde e-Herkenning om de aanvraag te kunnen onderteken. Hier kun je de loketten voor de verschillende regio’s vinden. 

 

Weet je nog niet precies hoe je project eruit gaat zien en gaat dit allemaal te snel, dan is de MIT Kennisvoucher misschien meer iets voor jou. Die kun je bij RVO aanvragen voor het inschakelen van een expert. Met deze 'waardebon' kunt u maximaal 70% van de rekening van de kennisinstelling betalen, de kleine voucher heeft een waarde van € 5.250, de grote 9000 euro. Op deze website kun je meer informatie vinden over de regeling.  Vanuit Teqnow helpen we je graag bij het vinden van de juiste expert.


soap2day