TeqNow

Brandstofcel

Waterstof wil van nature graag reageren met andere elementen:

In een brandstofcel vindt deze reactie gecontroleerd plaats, zodat de energie benut kan worden:

    Schematische weergave brandstofcel

De werking van een brandstofcel is gebaseerd op een scheikundig proces, en wordt uitgelegd in deze teqlog brandstofcel. 

Brandstofcellen vindt je ook terug in voertuigen op waterstof. De waterstof die getankt wordt bij het tankstation, wordt in de brandstofcel omgezet naar elektriciteit waarmee de elektromotor wordt aangedreven. Dit wordt FCEV of FCV genoemd, een afkorting van Fuel Cell Electric vehicle) en is dus een andere technologie dan het toevoegen van waterstof aan een verbrandingsmotor of Internal Combustion Engine (ICE). Kleine voertuigen kunnen ook een conventionele accu gebruiken om een minimale actie radius te hebben met de elektromotor. Bij vrachtwagens zou het gewicht en de kosten van accu’s veel te hoog worden, maar met waterstof is elektrificeren wel mogelijk.


 

Artikelen

123456

Contact

Heeft u een vraag?
Stuur gewoon een mail
naar info@teqnow.nl
Digitaal communiceren met klanten en toeleveranciers

Digitaal communiceren met klanten en toeleveranciers

Geautomatiseerd berichten uitwisselen via SCSN

  • 25 april 2022

Geautomatiseerde berichten naar klant en leverancier dragen bij aan efficiëntere digitalisering en snellere productieprocessen, lagere kosten en minder fouten. Dit resulteert in  een betere en snellere orderafhandeling. Ook draagt het bij tot een betere aansturing van de interne processen.
Smart Connected Supplier Network (SCSN) biedt een datastandaard voor het uitwisselen van berichten binnen de toeleverketen van de maakindustrie om berichtenverkeer tussen klanten en toeleveranciers te automatiseren. Om effectief en foutloos te kunnen werken bestaat bij veel ondernemers de behoefte aan vergaande automatisering van deze communicatie. Ondernemers vragen zich echter af waar ze, om van de mogelijkheden van SCSN gebruik te kunnen maken, rekening mee moeten houden en of de investering zich zal terugverdienen. 
Om  hier meer duidelijk in te geven is onderzocht  wat de mogelijkheden van de diverse aangesloten ERP leveranciers en  service providers zijn om gegevens met dit SCSN uit te wisselen.  Dit door IPL uitgevoerde rapport is op 26 april gepresenteerd in een bijeenkomst.

Er is een selectietool beschikbaar die het mogelijk maakt de verschillende pakketten en hun ontsluitingsmogelijkheden met elkaar te vergelijken. De  tool is beschikbaar na registratie. Klik hiervoor hier:

Link naar registratiepagina

heeft u al een login, gebruik dan link naar login


soap2day