TeqNow

Brandstofcel

Waterstof wil van nature graag reageren met andere elementen:

In een brandstofcel vindt deze reactie gecontroleerd plaats, zodat de energie benut kan worden:

    Schematische weergave brandstofcel

De werking van een brandstofcel is gebaseerd op een scheikundig proces, en wordt uitgelegd in deze teqlog brandstofcel. 

Brandstofcellen vindt je ook terug in voertuigen op waterstof. De waterstof die getankt wordt bij het tankstation, wordt in de brandstofcel omgezet naar elektriciteit waarmee de elektromotor wordt aangedreven. Dit wordt FCEV of FCV genoemd, een afkorting van Fuel Cell Electric vehicle) en is dus een andere technologie dan het toevoegen van waterstof aan een verbrandingsmotor of Internal Combustion Engine (ICE). Kleine voertuigen kunnen ook een conventionele accu gebruiken om een minimale actie radius te hebben met de elektromotor. Bij vrachtwagens zou het gewicht en de kosten van accu’s veel te hoog worden, maar met waterstof is elektrificeren wel mogelijk.


 

Artikelen

123456

Contact

Heeft u een vraag?
Stuur gewoon een mail
naar info@teqnow.nl
‘Cybercriminaliteit mag kansen Internet of Things niet om zeep helpen’

‘Cybercriminaliteit mag kansen Internet of Things niet om zeep helpen’

  • 29 juni 2017

Internet of Things biedt enorm veel kansen en helpt bedrijven bij ontwikkeling van innovatieve business-concepten. Helaas heeft deze ontwikkeling ook een keerzijde. Cybercriminelen proberen door middel van onder andere ransomware toegang te verkrijgen tot kritische bedrijfsinformatie. Ook bedrijven in het MKB-metaal zijn slachtoffer doordat ze vaak onvoldoende aandacht besteden aan cybercrime. Teqnow, hét platform van Koninklijke Metaalunie dat de aandacht voor en toepassing van toptechnologie in het industriële mkb vergroot en stimuleert, onderschrijft daarom de gevaren van cybercriminaliteit.

“Cybercriminaliteit is al vorig jaar tot speerpunt van Teqnow benoemd”, zegt Frans van der Brugh, Teqnow-manager. “Het is een zeer actueel thema met een enorme economische impact. De laatste wereldwijde cyberaanval legde in ons land twee terminals van de Rotterdamse haven plat en zorgde voor grote problemen bij geneesmiddelenbedrijf MSD en postbezorger TNT. Dit virus gijzelde de bestanden op de computers en drong door tot ver in de systemen. Het kan niet waar zijn dat de enorme kansen die Internet of Things biedt, teniet worden gedaan door cybercriminelen. We moeten daarom alle zeilen bijzetten om ook het MKB-metaal te wapenen tegen deze bedreiging. Het is meestal een kwestie van je gezond verstand gebruiken. Bij slim produceren hoort nu eenmaal ook slim omgaan met data en de beveiliging ervan.”

Om haar deelnemers voor te lichten over en bekend te maken met cybersecurity, heeft Teqnow een aantal bijeenkomsten georganiseerd. Ook loopt op dit moment een onderzoek in samenwerking met de Haagse Hogeschool onder mkb-bedrijven. Van der Brugh: “Het doel is om bedrijven met de verzamelde informatie met gerichte informatie en ondersteuning weerbaarder te maken tegen cybercriminaliteit.” Als tegenprestatie worden Metaalunieleden en deelnemers van Teqnow in de gelegenheid gesteld kosteloos een scan te doen voor veilig zakelijk internet gebruik. De uitkomsten van deze scan worden op bedrijfsniveau teruggekoppeld, evenals de gegevens uit het cybercrime onderzoek die op bedrijfsniveau worden vergeleken met de branche.
Meedoen aan het onderzoek kan nog tot en met 7 juli 2017: via Teqnow.nl komt u op de pagina waar het onderzoek staat.

Ook de komende periode zal Teqnow nog een aantal informatiebijeenkomsten over het onderwerp cybersecurity organiseren.

 


soap2day