TeqNow

Waterstof

 

Waterstof kan gebruikt worden in de energietransitie om de overstap naar duurzame energie mogelijk te maken. Het aanbod groene stroom uit wind- en zonne-energie is onregelmatig en moet worden afgestemd op de vraag naar elektriciteit. Waterstof kan gebruikt worden als buffer om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. 

Met behulp van energie kan waterstof uit water gemaakt worden. Dit wordt Power2Gas of P2G genoemd. Wanneer de energie uit duurzame bronnen komt, wordt dit groene waterstof genoemd. Waterstof kan als een opslagmedium worden beschouwd, als het tenminste zodanig wordt opgeslagen dat het niet weglekt en onbedoeld met zuurstof kan reageren.

Om waterstof te produceren met behulp van elektriciteit is een elektrolyser nodig. 

Om waterstof te gebruiken als energiebron, is een fuelcel of brandstofcel nodig.

Waterstof is een gas met specifieke eigenschappen. Als je deze kent en jouw expertise sluit hierop aan, dan biedt dat kansen op nieuwe producten en diensten voor jouw bedrijf. Je kunt ook overwegen om waterstof toe te passen in je eigen bedrijfsvoering, zoals verwarming of mobiliteit.

Metaalunie is bezig met het oprichten van een branchevereniging op het gebied van waterstof om de leden die met dit onderwerp bezig zijn, collectief te kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld op het gebied van wet- en regelgeving. 

 

Workshop: Wat kan 3D-printen betekenen voor mijn bedrijf?

  • 12 januari 2017
Workshop: Wat kan 3D-printen betekenen voor mijn bedrijf?

Xilloc organiseert in samenwerking met SpartnerS een interactieve workshop om samen te ontdekken wat 3D-printing kan betekenen voor uw organisatie. Ook wordt met u kennis gedeeld over de meest recente ontwikkelingen over 3D-printing (metaal, kunststof en keramiek). 

3D-printen voor de maakindustrie
3D-printen is een technologie, geen eindproduct. Het is daarom cruciaal dat heel vroeg, in de conceptfase, de mogelijkheden van 3D-printen meegenomen worden in de ontwikkeling van het ontwerp.


Er komt snel meer duidelijkheid in de toepassingsgebieden van 3D-printen voor de maakindustrie in Nederland. Klanten vragen innovatieve oplossingen. Grote, industriële, printers vergen een dusdanig grote kapitaalinvestering dat dit voor veel (MKB) bedrijven een brug te ver is. 3D-printkennis opbouwen is echter alleen mogelijk als een ondernemer en zijn medewerkers hier op een praktische wijze echt mee aan de slag gaan.

Naast de toegang tot een professionele 3D-printer en randapparatuur is het omdenken van de engineer/ontwerper bij de integratie 3D-printing in het ontwerpproces een cruciale stap. Dit vergt een tijdsinvestering en deze vaardigheden kunnen niet met spoed bijgebracht worden. Het integreren van de 3D-print technieken in de juiste oplossingen voor uw klanten vereist focus en duidelijkheid in de positionering van uw bedrijf. Hoe eerder u hierin de juiste afwegingen maakt, hoe beter uw organisatie op de toekomstige klantvraag kan inspelen.

Xilloc Industrial
Xilloc Industrial heeft sinds 2016 de grootste 3D-printing faciliteit van Nederland op de Brightlands campus in Geleen en richt zich als 3D-producent (metaal, kunststof en keramiek) en kennisleverancier op de maakindustrie.

Workshop
De workshop vindt plaats op bij Xilloc Industrial in Geleen. We werken in groepen van circa 10 personen. Een rondleiding van de 3D-printing faciliteit maakt onderdeel uit van de middag. Deelname is kosteloos maar niet vrijblijvend.

> Meer informatie en aanmelden.

 

Print
Tags:
Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Contact

Heeft u een vraag?
Stuur gewoon een mail
naar info@teqnow.nl

Publicaties

3D Printing

test idas ►

27 september 2016
3D Printing

Publicatie4 ►

27 september 2016
3D Printing

Publicatie5 ►

27 september 2016
3D Printing

12
soap2day