TeqNow

Brandstofcel

Waterstof wil van nature graag reageren met andere elementen:

In een brandstofcel vindt deze reactie gecontroleerd plaats, zodat de energie benut kan worden:

    Schematische weergave brandstofcel

De werking van een brandstofcel is gebaseerd op een scheikundig proces, en wordt uitgelegd in deze teqlog brandstofcel. 

Brandstofcellen vindt je ook terug in voertuigen op waterstof. De waterstof die getankt wordt bij het tankstation, wordt in de brandstofcel omgezet naar elektriciteit waarmee de elektromotor wordt aangedreven. Dit wordt FCEV of FCV genoemd, een afkorting van Fuel Cell Electric vehicle) en is dus een andere technologie dan het toevoegen van waterstof aan een verbrandingsmotor of Internal Combustion Engine (ICE). Kleine voertuigen kunnen ook een conventionele accu gebruiken om een minimale actie radius te hebben met de elektromotor. Bij vrachtwagens zou het gewicht en de kosten van accu’s veel te hoog worden, maar met waterstof is elektrificeren wel mogelijk.


 

Delegatie uit Singapore bezoekt 3D Makers Zone

  • 29 september 2016
Delegatie uit Singapore bezoekt 3D Makers Zone

3D Makers Zone is een Nederlandse field lab, aangewezen door het Smart Industry-programma. Het field lab wekt ver buiten de landsgrenzen interesse, tot in Singapore. Singapore klopte aan bij het Innovatie Attaché Netwerk en het ministerie van Economische Zaken en stuurde vervolgens een delegatie naar de 3D Makers Zone.

3D-printing, robotisering, Internet of Things, wearables en Big Data leveren allemaal enorme mogelijkheden. Bij 3D Makers Zone is te leren hoe ze ook daadwerkelijk toepast kunnen worden in de productieprocessen. 3D Makers Zone is een plek waar niet alleen gepraat wordt over innovatie, maar direct ook onderzoek gedaan wordt en prototypes gemaakt worden. Binnen één dag heeft een bedrijf zo maar tien ideeën voor nieuwe business cases die het potentieel hebben om tot radicale groei te leiden.

De delegatie uit Singapore was zeer enthousiast en ziet kansen voor samenwerking tussen Nederland en Singapore. Volgens de delegatie zijn Singapore en Nederland allebei op geografisch gebied kleine landen die toch veel impact op de wereldeconomie hebben. Er zijn veel overeenkomsten, het werk is sterk gericht op de handel, productie van slimme producten en nieuwe technologieën. “Wij gaan met hetgeen we hier hebben gezien en de kennis die we hier opgedaan hebben gewapend terug naar Singapore en zullen bij startup delta’s en de additive manufacturing campus vertellen welke kansen er liggen voor samenwerking”, aldus de delegatie.

Bron: 3Dprint Magazine

Print
Tags:
Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Contact

Heeft u een vraag?
Stuur gewoon een mail
naar info@teqnow.nl

Publicaties

3D Printing

test idas ►

27 september 2016
3D Printing

Publicatie4 ►

27 september 2016
3D Printing

Publicatie5 ►

27 september 2016
3D Printing

12
soap2day