TeqNow

IT uitbesteden?

IT uitbesteden?

  • 2 mei 2018

Als ondernemer in de metaalbranche houdt u zich het liefste bezig met uw kerntaak: het bewerken van metaal en het creëren van constructies. Zaken als IT-beheer zijn een noodzakelijk kwaad. Reden voor veel metaalbedrijven om dat uit te besteden. Bijkomend voordeel van uitbesteding is dat het onderhoud en de beveiliging bij een specialist in goede handen zijn.


Technologie wordt steeds complexer, dus veel bedrijven hebben niet langer de kennis in huis om dit zelf te doen. Bovendien is een goede digitale beveiliging cruciaal in onze huidige economie, omdat cybercrime nog altijd toeneemt. Het uitbesteden van gespecialiseerd onderhoud en beveiliging van de IT-omgeving is dan een goede keuze. De kwaliteit die een IT-partner uw organisatie kan leveren is vaak veel beter dan u zelf kunt inregelen. Daarnaast is het kostenefficiënter, omdat u zelf niet alle dure investeringen hoeft te doen. En met uw IT-beheer en -beveiliging in veilige handen, kunt u zich weer richten op datgene waar u goed in bent: metaalbewerking.


Toch ontkomt u er niet aan om iets van de digitale veiligheid van uw metaalbedrijf te weten. U wilt immers bij uw IT-partner kunnen nagaan of uw netwerk en gegevens inderdaad goed beveiligd zijn. Goed opdrachtgeverschap noemen we dat. Met een aantal vragen kunt u zich ervan gewissen dat u een betrouwbare partner heeft gevonden die uw IT-systemen veilig beheert. Op de website van Veilig Zakelijk Internetten kunt u uw kennis over security testen en bovendien een gratis risicoscan uitvoeren die u vertelt hoe het staat met de beveiliging van uw bedrijf.


Normaal gesproken kost deze risicoscan 300 euro, maar doordat MKB-Nederland en de overheid het belangrijk vinden dat het Nederlandse mkb goed beveiligd is, is de scan nu tijdelijk gratis. Laat deze kans dus niet liggen om inzicht te krijgen in uw huidige staat van security.


Please login or register to post comments.