TeqNow

Webinar: MBD Effectiever produceren dankzij 3D-tekeningen?

Webinar: MBD Effectiever produceren dankzij 3D-tekeningen?

Agenda

Datum: 23-6-2021 10:00 - 11:30 Export event

Evenement registratie is niet meer mogelijk.

 

Mijn klant zegt dat hij over gaat op MBD. Wat betekent dat en hoe moet ik er mee omgaan?

Hier gaat het komende webinar op 23/6 over.

Om effectief te kunnen produceren heb je van je klant veel informatie nodig. Traditioneel werd deze informatie aangeleverd met behulp van 2D-tekeningen, aangevuld met allerlei extra informatie. Dankzij digitalisering zijn veel 2D-tekeningen gegroeid naar digitale 3D-tekeningen. Toch wordt, ook bij dergelijke digitale 3D-tekeningen, vaak nog allerlei extra informatie meegegeven.

In een streven effectiever te kunnen werken worden de 3D-tekeningen en alle extra informatie digitaal gebundeld tot één bestand: het 3D-model. Het werken met dergelijke 3D-modellen wordt Model Based Definition (MBD) genoemd.

Vanuit de behoefte aan efficiency en het elimineren van foutkansen zijn veel grote uitbesteders bezig met plannen om over te kunnen stappen op MBD. Dit heeft grote consequenties voor toeleveranciers. Veel informatie over MBD is gericht op de ontwerp en de enginering van het apparaat dat de markt op moet. Maar wat zijn de gevolgen van deze ontwikkelingen voor mijn bedrijf als toeleverancier?

Teqnow heeft deze ontwikkelingen gevolgd en organiseert nu dit webinar om antwoorden te geven op de volgende vragen:

·     Wat is MBD en wanneer is dat een voordeel voor een productiebedrijf?

·     Hoe groot zijn de mogelijke voordelen voor jouw bedrijf en wat moet je doen om van deze            voordelen te kunnen profiteren?

·     Aan welke voorwaarden moet mijn bedrijf voldoen om met MBD te kunnen werken?

·     Waar moet je in investeren om met MBD te kunnen werken?


Live webinar:
Datum:                                                        Woensdag 23 juni 2021

Starttijd:                                                10.00 uur
Inloggen op webinar:                  Het is de bedoeling dat iedereen tussen 9.55 en 10.00 uur inlogt via  de Link die deelnemers voorafgaand aan het webinar krijgen  toegestuurd. 
Geschatte duur:                     Tussen 1 en 1,5 uur
Benodigdheden:                                   Dit webinar wordt gehouden via Microsoft Teams. Als  deelnemer volstaat het als je beschikt over een computer met  internetverbinding. 
Presentatie:                                  De presentatie wordt na afloop van het webinar ter beschikking  gesteld  aan de webinardeelnemers. 
Interactie:                                                Tijdens het webinar is het mogelijk om uw vragen en opmerkingen   via de chat met de presentator te delen. 

Kosten:
Deelname aan dit webinar is voor u kosteloos. Wel verwachten wij van u dat u zich eerst als Teqnow deelnemer registreert (
www.teqnow.nl). Deelname aan Teqnow is voor leden van de Koninklijke Metaalunie gratis. 

 

Webinar: MBD Effectiever produceren dankzij 3D-tekeningen?

Datum: 23-6-2021 10:00 - 11:30

Please login or register to post comments.

soap2day