TeqNow

Masterclass QRM door Rajan Suri (district Zuid-Holland)

Masterclass QRM door Rajan Suri (district Zuid-Holland)

Agenda

Datum: 8-10-2018 9:30 - 16:00 Export event

Metaalunie organiseert deze masterclass samen met OOM.

Waarom QRM? QRM (Quick Response Manufacturing) is een uitstekende methode om binnen het mkb levertijden te verkorten. Daarnaast komt QRM tegemoet aan de flexibele klantvraag en het tekort aan vakkundig personeel. 

Door QRM toe te passen in uw bedrijf kunt u sneller reageren op een veranderende marktvraag. QRM is bij uitstek geschikt voor kleine series, diversiteit tussen- en in series en enkelstuk productie. Daarnaast richt QRM zich op:
- Vergroten van de flexibiliteit in het productieproces
- Verkorten van doorlooptijden
- Betere bezetting van machines

Voorbeelden uit de praktijk
Speciaal aan deze Masterclass is dat u uitleg krijgt van de experts op het gebied van QRM en dat ondernemers en medewerkers vertellen hoe zij QRM hebben toegepast in hun bedrijf, waar ze tegenaan zijn gelopen en hoe zij (tijds) winst hebben gehaald. Ook wordt ingegaan hoe zij het tekort aan vakmensen hebben aangepakt, op welke wijze hun vakmensen binnen het bedrijf breder inzetbaar zijn en op welke wijze ze personeel beter aan zich binden. 

Programma
09.30 uur Inloop
10.00 uur Welkomstwoord
Masterclass Rajan Suri
Rajan Suri is grondlegger van QRM. Hij legt u uit waar QRM voor staat en hoe u het kunt toepassen in uw bedrijf. Deze Masterclass is in het Engels (www.rajansuri.com)
Lunch
13.00 uur Directeur en medewerkers van het bedrijf Blozo leggen uit waarom zij QRM toepassen en wat het hen brengt. 
13.15 uur Masterclass Paul van Loon, Censor
Paul gaat dieper in op het menselijke aspect van QRM. Hij legt uit waarom mensen chagrijnig worden als het niet lekker loopt en gefrustreerd raken als ze daar geen invloed op hebben. Hij is erop gericht medewerkers weer regie te geven over hun eigen werk en werkomgeving, met als einddoel meetbare verbeteringen in werkprocessen en waarneembare veranderingen in gedrag. 
(www.censor.nl)
15.00 uur Paul Hartgers, PKM
Paul Hartgers gaat in op de toepassing QRM bij kleine bedrijven (<50 fte). Wat nu als het bedrijf te klein is voor meerdere cellen? Ook gaat hij in op het Polka model en systeemdynamica. 
(www.pkmadviesmetaal.nl)
16.00 uur Borrel

Locatie
OOM, Frankrijklaan 10, Hazerswoude-Dorp

Deelnemen
Deze bijeenkomst is alleen bedoeld voor leden van de Metaalunie en kost €50,00 per persoon. 
Aanmelden kan via de website van de Metaalunie. 

Masterclass QRM door Rajan Suri (district Zuid-Holland)

Datum: 8-10-2018 9:30 - 16:00

Please login or register to post comments.