TeqNow

Digitaal samenwerken in de keten

Agenda

Datum: 8-4-2020 15:00 - 17:00 Export event

Registreren is niet meer mogelijk.

Samen de dienstverlening van Teqnow verbeteren

Deze bijeenkomst wordt als een webinar gehouden. Alle mensen die eerder belangstelling voor hebben getoond krijgen hier een uitnodiging voor. Heeft u de uitnodiging gemist? Stuur dan even een mail naar metz@metaalunie.nl  

We nodigen je uit voor een bijeenkomst over digitaal samenwerken in  de keten.

De volgende interessegebieden passeren de revue.

  • 3D PMI-tekeningen: het uitwisselen en gebruiken van 3D modellen met klanten en toeleveranciers zowel in de ontwerp- als in de productiefase. En vervolgens het gebruiken van deze modellen voor het vergemakkelijken van de interne werkvoorbereiding en het automatisch instellen van machines.
  • Samenwerken in de supply chain: het digitaal bestellen (bij toeleveranciers) of verkopen van materialen (bij klanten), waarbij door het delen van informatie minder administratieve handelingen nodig zijn, er een kleinere kans is op fouten en meer mogelijkheden ontstaan voor just-in-time leveringen.
  • Digitale samenwerkingsplatformen: het delen van informatie via digitale marktplaatsen, bijvoorbeeld over beschikbare (rest)capaciteit, zodat hiermee een betere benutting van machines mogelijk is en nieuwe klantgroepen bediend kunnen worden. Of omgekeerd: een mogelijkheid om een flexibele productieschil te creëren voor momenten waarop er zelf onvoldoende capaciteit is.
  • Metaalcertificeringen en traceerbaarheid: het gemakkelijker kunnen opvragen en delen van metaalcertificaten en eventuele meetdata uit het productieproces. Met als doel om tegen lage kosten garanties te geven over de herkomst van producten en data te kunnen gebruiken in het productieproces (b.v. voor het instellen van machines).
  • Andere mogelijkheden die de communicatie in de keten vereenvoudigen

Voor ieder van de thema’s praat TNO ons bij over de ontwikkelingen en wat een bedrijf zelf kan doen. Vervolgens willen we identificeren wat er gezamenlijk opgepakt moet worden als vervolgstap. Ook willen we te weten komen of deze thema’s de lading dekken of dat er nog andere vraagstukken liggen. 


Kortom: een goede gelegenheid om in een compacte sessie met al deze onderwerpen in aanraking te komen, informatie op te doen en input te geven.  


Datum:

8 april 2020


Tijd:

15.00 - 17.00 uur Aanmelden:  Door bevestiging op de teamsuitnodiging.
Digitaal samenwerken in de keten

Datum: 8-4-2020 15:00 - 17:00

Please login or register to post comments.