TeqNow

Basiscursus - Lean produceren bij gastbedrijf Frewo Metaal in Almelo

Basiscursus - Lean produceren bij gastbedrijf Frewo Metaal in Almelo

Agenda

Datum: 13-3-2024 9:00 - 17:00 Export event

Evenementregistratie is niet meer mogelijk omdat alle stoelen bezet zijn.

De cursus zit vol. Wij hebben een nieuwe datum gepland, zie onze agenda 

Ben jij benieuwd hoe Lean technieken je kunnen helpen beheersbaarder en slimmer te produceren en hoe je collega’s daarin mee kunt krijgen? Dan is de basiscursus Lean Produceren zeker wat voor jou! Zonder dikke boeken, op een heel praktische en interactieve manier waarbij je de kracht van de aanpak en methodes zelf hands-on ervaart. Samen met gelijkgestemden van collega-maakbedrijven sparren over de toepassingsmogelijkheden in de dagelijkse praktijk. 

De onderwerpen die in de basiscursus aan bod komen:

1.    Introductie continu verbeteren

De dag start met een introductie over continu verbeteren en de samenhang tussen de technieken Lean, Six Sigma en TPM.

 

2.   Basis intro - Kaizen en 5S  

Hierna gaan we aan de slag met de basis van continu verbeteren, namelijk: Kaizen en 5S. In een leuke workshop gaan we in een rommelige omgeving zo snel mogelijk een helikopter maken. Aan de hand van 5S gaan we in ronde twee proberen om deze helikopter in de helft van de tijd te maken. Succes verzekerd!

 

3.   Lean deel 1

Na een korte pauze starten we met de workshop De geldfabriek. Hierin maken we op een eenvoudige manier duidelijk wat het verschil is tussen push en pull aansturing en hoe je doorlooptijden kunt verkorten.

 

4.   Lean deel 2

Na de lunch gaan we kijken hoe we de verspilling ‘omstellen’ kunnen verminderen met de S.M.E.D-techniek. Dit doen we met de Barista–workshop. Hoe halen we het maximale aantal kopjes koffie uit een koffiezetapparaat? Je leert hier echt kijken naar procesverliezen en hoe je hiervoor een analyse opzet.

 

5.    Ronde tafel
We ronden de dag af met een ronde tafel discussie. Op basis van stellingen kun je ervaringen delen en leren van anderen.

 

6.    Gezellige borrel ter afsluiting

 

Na de cursus heb je inzicht in:
De basisprincipes van Lean 
-   De toepassingsmogelijkheden van Lean principes
5S: dat dit verder gaat dan schoonmaken, hoe je medewerkers mee krijgt in het geordend houden van de werkplek, welke methoden je kan toepassen om collega’s en medewerkers te motiveren
 - De twee elementen die ten grondslag liggen aan doorlooptijdverkorting. Of we het nu hebben over Lean, Scrum of QRM
 - Manieren waarop je verspillingen kunt achterhalen en elimineren
 - Een aantal concrete handvatten voor het leveren van een bijdrage aan het continue verbeteren van je bedrijf

   

Doelgroep

Deze bijeenkomst richt zich op zowel directeuren als medewerkers van metaalproductiebedrijven die geïnteresseerd zijn in het (continu) verbeteren van processen, Lean principes en werkmethoden die daarbij behulpzaam zijn.

Er is geen voorbereiding nodig voor deze basiscursus.

 

Teqnow organiseert deze basiscursus in samenwerking met René Kindervater van KSL Solutions. Gastbedrijf is Frewo Metaal Almelo B.V.  Tijdens deze cursusdag is er een korte rondleiding  door het bedrijf.

Datum, tijd en locatie:

Datum: woensdag 13 maart 2024

Aanvang: 09.00 uur (inloop vanaf 8.30 uur) 

Einde: 17.00 uur

Locatie: Frewo Metaal Almelo B.V. Noordbroek 11, 7604 BL Almelo. 

 

Aanmelden:
De basiscursus gaat van start bij voldoende deelnemers. Het minimaal aantal deelnemers is 7 en het maximaal aantal deelnemers is 14, zodat er voldoende ruimte is voor interactie. 
Aanmeldingen worden bevestigd in volgorde van binnenkomst. Claim dus snel je plaats als je erbij wilt zijn. 

 

Kosten en voorwaarden:

De kosten voor deze cursus bedragen € 320,-  exclusief btw per persoon. Je kunt tot één week van  tevoren annuleren zonder kosten. Daarna is wel vervanging mogelijk, maar geen restitutie van het cursusgeld. 

Bedrijven die zijn aangesloten bij het OOM kunnen een tegemoetkoming ontvangen in scholingskosten via de regeling de ‘Persoonlijke Trainingstoelage’. Het OOM vergoedt dan 50% van de kosten. Let wel even op de voorwaarden. Zie de informatie hierover op de website van OOM.


Een lunch en het cursusmateriaal zijn in de prijs inbegrepen. Je ontvangt een ingebonden hand-out van de presentatie, een prachtig naslagwerk.

 

Meer informatie:
Wil je meer informatie over deze cursus, stuur dan een e-mail naar info@teqnow.nl of bel naar 030-6053344.·    

Basiscursus - Lean produceren bij gastbedrijf Frewo Metaal in Almelo

Datum: 13-3-2024 9:00 - 17:00

Please login or register to post comments.

soap2day