TeqNow

Waterstof

 

Waterstof kan gebruikt worden in de energietransitie om de overstap naar duurzame energie mogelijk te maken. Het aanbod groene stroom uit wind- en zonne-energie is onregelmatig en moet worden afgestemd op de vraag naar elektriciteit. Waterstof kan gebruikt worden als buffer om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. 

Met behulp van energie kan waterstof uit water gemaakt worden. Dit wordt Power2Gas of P2G genoemd. Wanneer de energie uit duurzame bronnen komt, wordt dit groene waterstof genoemd. Waterstof kan als een opslagmedium worden beschouwd, als het tenminste zodanig wordt opgeslagen dat het niet weglekt en onbedoeld met zuurstof kan reageren.

Om waterstof te produceren met behulp van elektriciteit is een elektrolyser nodig. 

Om waterstof te gebruiken als energiebron, is een fuelcel of brandstofcel nodig.

Waterstof is een gas met specifieke eigenschappen. Als je deze kent en jouw expertise sluit hierop aan, dan biedt dat kansen op nieuwe producten en diensten voor jouw bedrijf. Je kunt ook overwegen om waterstof toe te passen in je eigen bedrijfsvoering, zoals verwarming of mobiliteit.

Metaalunie is bezig met het oprichten van een branchevereniging op het gebied van waterstof om de leden die met dit onderwerp bezig zijn, collectief te kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld op het gebied van wet- en regelgeving. 

 

Basiscursus 3D-printen

  • 15 april 2019
Basiscursus 3D-printen

Fontys heeft het initiatief genomen om via zogenaamde Open Learning Labs kennis beschikbaar te stellen aan iedereen die geïnteresseerd is in nieuwe technologie. Een van de eerste onderwerpen die daarbij is opgepakt is Additieve Manufacturing (ook wel 3D-printen genoemd). Via de website www.fontys.nl/openlearninglabs kan elke geïnteresseerde zich registreren en kosteloos online het theoretische gedeelte van de basiscursus volgen (studiebelasting ongeveer 3,5 uur). Wil je daarna jezelf verder in de materie verdiepen, dan kun je je vervolgens inschrijven op een praktische workshop (bestaande uit twee dagdelen). Daarbij wordt onder andere gekeken naar jouw producten en hoe deze eventueel herontworpen moeten worden om ze geschikt te maken voor 3D-printen. Deze workshops vinden plaats op locatie bij Fontys te Eindhoven. 
Voor meer informatie en deelname zie bovenstaande link. 

Print
Tags:
Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Contact

Heeft u een vraag?
Stuur gewoon een mail
naar info@teqnow.nl

Publicaties

3D Printing

test idas ►

27 september 2016
3D Printing

Publicatie4 ►

27 september 2016
3D Printing

Publicatie5 ►

27 september 2016
3D Printing

12
soap2day