TeqNow

Opslag

Waterstof is bij kamertemperatuur gasvormig. De energie die een liter waterstof gas kan bevatten is heel beperkt. Daarom wordt het gas over het algemeen gecomprimeerd onder hoge druk. 

70MPa (700 bar) is een veel voorkomende waarde. De dichtheid bij die druk en 20* is 60 kg/m3. Pas bij heel lage temperatuur, 20K, wordt het vloeibaar en is er veel minder volume per kg nodig en geen hoge druk. Maar zelfs dan is de capaciteit veel lager dan van een liter benzine.

In Noord Nederland wordt druk gewerkt aan opslag van waterstof in zout cavernes. Technische installaties houden de inhoud op de juiste druk.

Naast druk verhogen of temperatuur verlagen kan waterstof ook aan een ‘drager’ worden gebonden voor opslag. Waterstof wordt dan omgezet in een (vloei)stof die gemakkelijker kan worden gehanteerd. Dit worden synthetische brandstoffen genoemd. Bijvoorbeeld ammoniak of synthetisch methaan CH4. Helaas is dit weer ongunstig wat betreft het ontstaan van broeikasgassen bij de verdere verwerking. De drager kan ook een metaalpoeder zijn dat met waterstof wordt omgezet naar een stof die meer energie bevat en de energie kan later weer vrij komen.

 

Open AddLab, live 3D metaalprinten voor student en professional!

  • 7 september 2016
Open AddLab, live 3D metaalprinten voor student en professional!

AddLab is Nederlands eerste gedeelde proeffabriek voor 3D metaalprinten van Industriële en functionele producten voor de high tech industrie.
AddLab is een uniek samenwerkingsprogramma van negen industriële partijen op het gebied van industrieel 3D metaalprinten. 
Het gezamenlijke doel is om deze veelbelovende technologie te onderzoeken en geschikt te maken voor industriële toepassingen.

Op 28 mei opent AddLab haar deuren voor het brede publiek tijdens de Dutch Technology Week.
Als onderdeel van de High Tech ontdekkingsroute demonstreert Addlab hoe het printproces verloopt; Hoe worden designs voor 3D printen gemaakt? Welke materialen worden er gebruikt en hoe wordt de kwaliteit gegarandeerd? Wat zijn de methodes van nabewerking? Een team van experts zal aanwezig zijn om dit proces te demonstreren en om technisch inhoudelijke vragen te beantwoorden.

Kom een kijkje nemen in de wereld van industrieel 3D metaalprinten.

Open AddLab vindt plaats op zaterdag 28 mei vanaf 11:00 tot 17:00.

Meer informatie.

Print
Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Contact

Heeft u een vraag?
Stuur gewoon een mail
naar info@teqnow.nl

Publicaties

3D Printing

test idas ►

27 september 2016
3D Printing

Publicatie4 ►

27 september 2016
3D Printing

Publicatie5 ►

27 september 2016
3D Printing

12
soap2day