TeqNow

Nieuwe producten en diensten voor de maakindustrie


Nederland heeft een hele goede uitgangspositie voor waterstof/elektrolyserproductie vanwege... Er zijn nog veel benodigde technologieën die nog in de kinderschoenen staan. Het gaat bijvoorbeeld om de volgende technologieën:

[Stacks en membranen] als je nog verder inzoomt op de elektrolysers en brandstofcellen:

Waterstof en zuurstof worden door een membraan van elkaar gescheiden. Het membraam bestaat uit een elektrolyt PEMFC (Proton Exchange Membrane FC), hiervoor kunnen verschillende stoffen gebruikt worden.

[Verbeteren rendement omzetting]

[electrodes]

Om PEM electrolysers te maken, zijn electrodes nodig van platina of iridium (een van de 6 PGMs (Platina Group Metal). Vanwege de schaarste wordt er veel onderzoek gedaan om de benodigde hoeveelheid te verlagen en de recyclebaarheid van iridium te verbeteren.

 

[tankstations]

Bij de eerste generatie waterstofstations wordt waterstof in drukcilinders aangevoerd. De druk wordt vervolgens zodanig aangepast dat auto’s ermee getankt kunnen worden. Bij de nieuwste tankstations, wordt de waterstof ter plaatse geproduceerd uit water en elektriciteit.

[explosie veiligheid]

[Goede afdichtingen, lassen]

[zuiver water]

[meetinstrumenten, detectie ]

[Toepassen van waterstof voor warmtevraag in de industrie] geschikt maken van branders

[koeling]

[elektronica]


Samen de mogelijkheden van 3D printen ontdekken

  • 18 oktober 2021
Samen de mogelijkheden van 3D printen ontdekken

Op 14 oktober waren we te gast bij Binder 3D, expertisecentrum op het gebied van 3D printen in Noord Nederland. Tijdens de workshop zijn de deelnemers in groepjes van 4 aan de slag gegaan met cases die door henzelf waren ingebracht. Hoewel het printen van metalen onderdelen mogelijk is, kun je vaak beter kijken of het product van kunststof gemaakt kan worden. Je hoeft niet alleen aan prototypes of enkel stuks te denken, kleine complexe producten kunnen ook prima in kleine series geprint worden. En als iets op de (filament) printer van je bedrijf niet lukt, probeer dan of het mogelijk is om een andere printtechniek toe te passen zoals poederbed printen. Wat vooral duidelijk werd: pas als je er mee aan de slag gaat, merk je tegen welke vragen je aanloopt. Bij Binder 3D kun je deze vragen stellen en ontdek je welke kansen 3D printen biedt.

Print
Tags:
Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Contact

Heeft u een vraag?
Stuur gewoon een mail
naar info@teqnow.nl

Publicaties

3D Printing

test idas ►

27 september 2016
3D Printing

Publicatie4 ►

27 september 2016
3D Printing

Publicatie5 ►

27 september 2016
3D Printing

12
soap2day