TeqNow

Nieuwe producten en diensten voor de maakindustrie


Nederland heeft een hele goede uitgangspositie voor waterstof/elektrolyserproductie vanwege... Er zijn nog veel benodigde technologieën die nog in de kinderschoenen staan. Het gaat bijvoorbeeld om de volgende technologieën:

[Stacks en membranen] als je nog verder inzoomt op de elektrolysers en brandstofcellen:

Waterstof en zuurstof worden door een membraan van elkaar gescheiden. Het membraam bestaat uit een elektrolyt PEMFC (Proton Exchange Membrane FC), hiervoor kunnen verschillende stoffen gebruikt worden.

[Verbeteren rendement omzetting]

[electrodes]

Om PEM electrolysers te maken, zijn electrodes nodig van platina of iridium (een van de 6 PGMs (Platina Group Metal). Vanwege de schaarste wordt er veel onderzoek gedaan om de benodigde hoeveelheid te verlagen en de recyclebaarheid van iridium te verbeteren.

 

[tankstations]

Bij de eerste generatie waterstofstations wordt waterstof in drukcilinders aangevoerd. De druk wordt vervolgens zodanig aangepast dat auto’s ermee getankt kunnen worden. Bij de nieuwste tankstations, wordt de waterstof ter plaatse geproduceerd uit water en elektriciteit.

[explosie veiligheid]

[Goede afdichtingen, lassen]

[zuiver water]

[meetinstrumenten, detectie ]

[Toepassen van waterstof voor warmtevraag in de industrie] geschikt maken van branders

[koeling]

[elektronica]


IMTS goede graadmeter internationale maak

Steeds grotere rol voor additive manufacturing

  • 4 november 2018
IMTS goede graadmeter internationale maak

De IMTS, 's werelds grootste tweejaarlijkse beurs voor de maak- en toeleverende industrie in de metaal, brak dit jaar opnieuw bijna alle records. Met circa 13.000 bezoekers, meer dan 2500 exposanten en een groter beursoppervlak dan ooit, is deze beurs in Chicago een goede graadmeter voor de internationale maakindustrie. Dat is ook terug te zien in de afmetingen van de stands van de toonaangevende bedrijven. Bert Faessen, manager Teqnow, bezocht de beurs en deelt een aantal van de belangrijkste technische trends en opvallende nieuwtjes. Benieuwd? Lees het artikel in Metaal & Techniek van november 2018, zie: IMTS goede graadmeter internationale maak november 2018.pdf

Print
Tags:
Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Contact

Heeft u een vraag?
Stuur gewoon een mail
naar info@teqnow.nl

Publicaties

3D Printing

test idas ►

27 september 2016
3D Printing

Publicatie4 ►

27 september 2016
3D Printing

Publicatie5 ►

27 september 2016
3D Printing

12
soap2day