TeqNow

Nieuwe producten en diensten voor de maakindustrie


Nederland heeft een hele goede uitgangspositie voor waterstof/elektrolyserproductie vanwege... Er zijn nog veel benodigde technologieën die nog in de kinderschoenen staan. Het gaat bijvoorbeeld om de volgende technologieën:

[Stacks en membranen] als je nog verder inzoomt op de elektrolysers en brandstofcellen:

Waterstof en zuurstof worden door een membraan van elkaar gescheiden. Het membraam bestaat uit een elektrolyt PEMFC (Proton Exchange Membrane FC), hiervoor kunnen verschillende stoffen gebruikt worden.

[Verbeteren rendement omzetting]

[electrodes]

Om PEM electrolysers te maken, zijn electrodes nodig van platina of iridium (een van de 6 PGMs (Platina Group Metal). Vanwege de schaarste wordt er veel onderzoek gedaan om de benodigde hoeveelheid te verlagen en de recyclebaarheid van iridium te verbeteren.

 

[tankstations]

Bij de eerste generatie waterstofstations wordt waterstof in drukcilinders aangevoerd. De druk wordt vervolgens zodanig aangepast dat auto’s ermee getankt kunnen worden. Bij de nieuwste tankstations, wordt de waterstof ter plaatse geproduceerd uit water en elektriciteit.

[explosie veiligheid]

[Goede afdichtingen, lassen]

[zuiver water]

[meetinstrumenten, detectie ]

[Toepassen van waterstof voor warmtevraag in de industrie] geschikt maken van branders

[koeling]

[elektronica]


Basiscursus 3D-printen

  • 15 april 2019
Basiscursus 3D-printen

Fontys heeft het initiatief genomen om via zogenaamde Open Learning Labs kennis beschikbaar te stellen aan iedereen die geïnteresseerd is in nieuwe technologie. Een van de eerste onderwerpen die daarbij is opgepakt is Additieve Manufacturing (ook wel 3D-printen genoemd). Via de website www.fontys.nl/openlearninglabs kan elke geïnteresseerde zich registreren en kosteloos online het theoretische gedeelte van de basiscursus volgen (studiebelasting ongeveer 3,5 uur). Wil je daarna jezelf verder in de materie verdiepen, dan kun je je vervolgens inschrijven op een praktische workshop (bestaande uit twee dagdelen). Daarbij wordt onder andere gekeken naar jouw producten en hoe deze eventueel herontworpen moeten worden om ze geschikt te maken voor 3D-printen. Deze workshops vinden plaats op locatie bij Fontys te Eindhoven. 
Voor meer informatie en deelname zie bovenstaande link. 

Print
Tags:
Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Contact

Heeft u een vraag?
Stuur gewoon een mail
naar info@teqnow.nl

Publicaties

3D Printing

test idas ►

27 september 2016
3D Printing

Publicatie4 ►

27 september 2016
3D Printing

Publicatie5 ►

27 september 2016
3D Printing

12
123movies