TeqNow

Nieuwe producten en diensten voor de maakindustrie


Nederland heeft een hele goede uitgangspositie voor waterstof/elektrolyserproductie vanwege... Er zijn nog veel benodigde technologieën die nog in de kinderschoenen staan. Het gaat bijvoorbeeld om de volgende technologieën:

[Stacks en membranen] als je nog verder inzoomt op de elektrolysers en brandstofcellen:

Waterstof en zuurstof worden door een membraan van elkaar gescheiden. Het membraam bestaat uit een elektrolyt PEMFC (Proton Exchange Membrane FC), hiervoor kunnen verschillende stoffen gebruikt worden.

[Verbeteren rendement omzetting]

[electrodes]

Om PEM electrolysers te maken, zijn electrodes nodig van platina of iridium (een van de 6 PGMs (Platina Group Metal). Vanwege de schaarste wordt er veel onderzoek gedaan om de benodigde hoeveelheid te verlagen en de recyclebaarheid van iridium te verbeteren.

 

[tankstations]

Bij de eerste generatie waterstofstations wordt waterstof in drukcilinders aangevoerd. De druk wordt vervolgens zodanig aangepast dat auto’s ermee getankt kunnen worden. Bij de nieuwste tankstations, wordt de waterstof ter plaatse geproduceerd uit water en elektriciteit.

[explosie veiligheid]

[Goede afdichtingen, lassen]

[zuiver water]

[meetinstrumenten, detectie ]

[Toepassen van waterstof voor warmtevraag in de industrie] geschikt maken van branders

[koeling]

[elektronica]


3D structuren bouwen met Festo

  • 29 april 2016
3D structuren bouwen met Festo

Ook dit jaar staat het Duitse bedrijf Festo op de Hannover Messe met diverse innovaties. Dit jaar is het de 3D Cocooner die de show steelt. Het apparaat is een soort 3D printer, die 3D structuren direct bouwt.

Ontwikkelaars van Festo kijken vaak naar de natuur om daarvan te leren. Bij lichtgewicht constructies is de natuur een grote inspiratiebron omdat er heel zorgvuldig wordt omgesprongen met materiaalgebruik. Dit keer heeft Festo gekeken naar hoe spinnen en vlinderrupsen met hun draden heel ingewikkelde, en toch sterke constructies maken. Daar komt de 3D Cocooner uit. Spinnen en rubsen maken hun eigen bouwmateriaal en bouwen daarmee 3D structuren. In plaats van spinrag gebruikt Festo een soort glasvezel die gehard wordt met hars.

Print
Tags:
Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Contact

Heeft u een vraag?
Stuur gewoon een mail
naar info@teqnow.nl

Publicaties

3D Printing

test idas ►

27 september 2016
3D Printing

Publicatie4 ►

27 september 2016
3D Printing

Publicatie5 ►

27 september 2016
3D Printing

12
soap2day