TeqNow

Inhoudelijke en financiële ondersteuning vanuit je regio

 

Inhoudelijke en financiële ondersteuning vanuit je regio

Onder de vlag van Smart Industry zijn een aantal jaar geleden 5 regionale Smart Industry hubs opgericht met als doel om bedrijven in hun regio een stap verder te helpen op het gebied van digitaliseren en automatiseren. Met Europese en regionale subsidie bieden ze eigen programma’s die wat van elkaar verschillen vanwege regionale speerpunten, maar ook overlappen. Ze worden nu European Digital Innovation Hubs genoemd en samen vormen de ‘hubs’ het European Digital Innovation netwerk door heel Europa. Klik op Morgen is de naam van EDIH Zuid Nederland, de EDIH die met name, maar niet uitsluitend, de mkb-maakindustrie in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg bij hun digitaliseringsvraagstukken ondersteunt. Ze doen dat in de vorm van quickscans, advies, coaching, fieldlabs en workshops. Ze hebben een interessante regeling waarbij de advieskosten van een digitaliserings-expert worden betaald door de EDIH. Vragen? Kijk op www.klikopmorgen.nl of bel Angela: 0486-477790. Leden van Metaalunie mogen ook contact opnemen met Teqnow adviseur Marielle Vermunt, zij kan je als Klik op Morgen Coach helpen bij een aanvraag.  

  

De EDIH in Oost Nederland, ook BOOST genoemd, is in de provincies Gelderland en Overijssel actief. In hun programma bieden ze onder andere een Smart Industry Assessment met één van de innovatiemakelaars aan. Tijdens een 4-5 uur durende sessie kijk je als ondernemer samen met de innovatiemakelaar waar voor jou kansen zitten op het gebied van automatisering en digitalisering (https://boostsmartindustry.nl/smart-industry-assessment ). Leden van Metaalunie mogen hiervoor ook contact opnemen met Teqnow adviseur Marielle Vermunt. BOOST is ook heel actief op het gebied van circulaire economie: https://boostsmartindustry.nl 

Beide provincies steunen vervolgstappen die hieruit naar voren komen, maar ook circulaire plannen, met een financiële bijdrage. De Innovatiemakelaar kan hier meer over vertellen.

 

In Zuid-Holland is de EDIH bekend onder de naam DigitalZH. Om je te helpen aan een digitale toekomst heeft DigitalZH een aanbod in de vorm van Datawerf.

Datawerf streeft ernaar om:

-         Focus aan te brengen in digitale ambities

-         Te zorgen dat ideeën aansluiten op de wensen van klanten

-         Een concrete aanpak te bepalen

-         En het digitale business model in kaart te brengen

 

Gezamenlijk ga je op zoek naar een digitalisatie expert die je vooruit kan helpen. Jan Willem van der Wolf is als Digitaal Verbinder Maakindustrie het aanspreekpunt waar je terecht kunt.
In deze regio is inhoudelijke en financiële ondersteuning voor digitalisering mogelijk vanuit Datawerf via 
https://digitalzh.nl/datawerf/

 

Digital Hub NoordWest is de EDIH voor het noordwesten van Nederland.

Om je te laten inspireren en stimuleren op het gebied van digitale innovatie ga naar https://edih-dhnw.nl/. Digital Hub NoordWest is actief in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland. 

Met een scan wordt je geholpen te ontdekken waar kansen liggen om je onderneming verder te laten groeien door digitalisering. Kansen in de vorm van:

-         Skills and training: divers aanbod van trainingen en workshops

-         Test before invest: diverse testmogelijkheden bij hogescholen, universiteiten en fieldlabs

-         Support to find investments: Investment manager helpt met nationale en regionale subsidies

Neem contact op met een Digital Business Developer via het contactformulier

 

EDIH Northern Netherlands is de kennis hub in Noord Nederland voor digitalisering en autonome systemen. Ondernemers uit Groningen, Friesland en Drenthe kunnen zich laten versterken door digitale technologieën via https://www.edih-nn.nl/.

Een groot deel van de diensten van bijvoorbeeld Digital Scouts, innovatiemakelaars en Business developers zijn kosteloos.

Of je nu net begint of al vooruitloopt, de diensten zijn bedoeld om jouw onderneming verder te helpen door, naar behoefte, de volgende stappen te doorlopen:

-         Smart Factory Accelerator: Identificeren van behoefte met expert

-         Test Before Invest: Evaluatieservice voor investeringen

-         Smart Makers Academie: Trainingen en vaardigheidscursussen

-         Investor Readiness Programma: Ondersteuning bij aantrekken financiële middelen

Om deel te nemen kun je het contactformulier invullen op de website.

 

Contact

Heeft u een vraag?
Stuur gewoon een mail
naar info@teqnow.nl
soap2day