TeqNow

Help, mijn bestanden zijn gegijzeld!

Help, mijn bestanden zijn gegijzeld!

  • 10 april 2018

Cybercriminelen proberen op een zo eenvoudige manier bij uw waardevolle bedrijfsdata of geld te komen. De zwakste schakel in het beveiligingsbeleid van vrijwel iedere onderneming is de mens. 


Weet u nog dat vorig jaar twee terminals van de Rotterdamse haven plat lagen door ransomware? Uit onderzoek van de Haagse Hogeschool blijkt dat bijna 20 procent van de leden van de Metaalunie eveneens getroffen zijn door deze gijzelsoftware.


Ook Almi Smart Machining uit Vriezenveen werd begin vorig jaar slachtoffer van een ransomware-aanval. De systemen lagen dagenlang plat en naast het betaalde losgeld had het bedrijf een directe schadepost van 60.000 euro. Bovendien ging er kostbare werktijd verloren en was er de stress van het volledig opnieuw inrichten van de gehele IT-omgeving.


Ransomware wordt vaak geactiveerd doordat iemand op een malafide link of bestand klikt. Vervolgens worden in no-time al uw bestanden versleuteld, zodat u nergens meer bij kunt. Dat laat maar weer eens zien dat alleen technologische maatregelen om uw bedrijf te beveiligen niet voldoende zijn. Het is cruciaal dat u uw medewerkers traint in de risico’s van cybercrime en manieren om veilig te werken.


Alleen door bewustwording onder uw personeel bereikt u als ondernemer een bepaalde staat van beveiliging. De zwakste schakel in security blijft immers altijd de mens. Op de website van Veilig Zakelijk Internetten kunt u uw kennis over security testen en bovendien een gratis risicoscan uitvoeren die u vertelt hoe het staat met de beveiliging van uw bedrijf.


>Doe de gratis Cyber Risico Scan


 

Please login or register to post comments.