TeqNow

Zonder mens gebeurt er niets

Zonder mens gebeurt er niets

Kunstmatige intelligentie voor het industriële MKB

  • 10 juli 2020

Ondernemers zijn continu bezig om de concurrentiepositie van het bedrijf te verbeteren. Sinds 2014 worden allerlei technieken die daarbij kunnen helpen onder de aandacht gebracht. Daarbij valt te denken aan robotiseren, 3D-printen, Internet of Things (IoT), (big) data, virtual reality en dergelijke. De nieuwste veelgebruikte term in deze reeks is artificial intelligence (AI). Wat is AI nu werkelijk en wat is de toegevoegde waarde van deze techniek voor het industriële mkb? 

AI, of in het Nederlands kunstmatige intelligentie, wekt bij veel mensen de verwachting dat een systeem over dezelfde intelligentie kan beschikken als mensen en dat een kunstmatige intelligentie volledig zelfstandig beslissingen kan nemen. Dat is echter niet het geval. De manier waarop kunstmatige intelligentie wordt opgezet is bepalend voor de beslissingen die deze kan nemen. Meer lezen? Teqnow - Zonder mens gebeurt er niets MT juni 2020.pdf. Dit artikel is te vinden in Metaal & Techniek van juni 2020. 

De Teqnow publicatie "De toegevoegde waarde van kunstmatige intelligentie voor het industriële mkb" is voor Teqnow deelnemers te verkrijgen via het secretariaat van Teqnow: info@teqnow.nl.

Please login or register to post comments.