TeqNow

Webinar koppelt theorie aan praktijk

Webinar koppelt theorie aan praktijk

Productconfigurator snel rendabel

  • 13 oktober 2020

Een productconfigurator is een applicatie waarin vaak complexe, samengestelde producten/onderdelen zijn verwerkt. De applicatie is in staat om geautomatiseerd op basis van de gewenste configuratie snel een offerte te genereren. De traditionele prijsbepaling met eveneens vaak vele variabelen is tijdrovender en foutgevoeliger en kan bovendien vaak slechts door een selecte groep mensen worden gedaan.

Een productconfigurator is niet alleen te gebruiken voor bedrijven die een eigen productassortiment voeren, maar ook voor bedrijven die als toeleverancier onderdelen produceren en leveren. Om een productconfigurator toe te kunnen passen, moet gericht worden gekeken naar de overeenkomsten tussen de producten en niet naar de verschillen. Bedrijven die eigen producten voeren, bieden vaak hetzelfde product in allerlei afmetingen aan. Bij dergelijke producten zijn de overeenkomsten direct voor iedereen duidelijk. Door variabele afmetingen te definiëren kan een ontwerp worden opgezet dat voor alle producten klopt. Zowel bij de ramen- als bij de hekwerkindustrie wordt dit al langere tijd toegepast. 

Meer lezen? Zie: Teqnow - Productieconfigurator snel rendabel. Dit artikel is te vinden in Metaal & Techniek september 2020.

Please login or register to post comments.