TeqNow

Terugkijken: bijeenkomst 3D-metaalprinten van interne koel- en stromingskanalen

Terugkijken: bijeenkomst 3D-metaalprinten van interne koel- en stromingskanalen

  • 30 juni 2017

Het 3D-printen van metaal heeft alleen zin als daarbij optimaal gebruik gemaakt kan worden van de voordelen die deze techniek kan bieden. Daarom organiseren 3D-printmagazine en Teqnow samen een drietal bijeenkomsten over de werkelijk toegevoegde waarde van 3D-metaalprinten, elk gericht op één van de echte voordelen van deze techniek.

Het is alleen zinvol om producten te produceren middels 3D-metaalprinten als tijdens het productontwerp een van de volgende kansen wordt benut:

  1. Optimaliseren van interne koel- en stromingskanalen.
  2. Licht construeren (alleen materiaal daar waar het ook echt nodig is).
  3. Integreren van functies (waardoor assemblage van diverse onderdelen kan worden voorkomen).

Voor de eerste bijeenkomst in deze cyclus waren we op 29 juni te gast bij Maakmij te Zaltbommel. Tijdens de presentatie van Christiaan Alofs van Maakmij kregen de aanwezigen een duidelijk beeld van de mogelijkheden van 3D-metaalprinten voor interne koel- en stromingskanalen. Vervolgens kon met de machine van Maakmij in productie bekijken.

Franc Coenen van 3D-printmagazine gaf vervolgens inzicht in de ontwikkelingen van 3d-printen die in de nabije toekomst op ons af komen. Hierbij gaat het niet alleen om de techniek maar ook zeker om de businessmodellen die hierbij horen.

Downloads

Presentatie van Christiaan Alofs van Maakmij
Presentatie van Franc Coenen van 3D-printmagazien

De overige twee bijeenkomsten in deze cyclus worden in het najaar gepland.

Please login or register to post comments.

123movies