TeqNow

Kenniscluster: Optimaal benutten van ontwerpvoordelen bij het toepassen van 3D-printen van metaal

Kenniscluster: Optimaal benutten van ontwerpvoordelen bij het toepassen van 3D-printen van metaal

  • 24 februari 2017

Het 3D-printen van metalen producten staat fors in de belangstelling. Deze Additieve Manufacturing (AM) techniek heeft echter alleen zin als het ontwerp optimaal is ontworpen voor deze techniek. Het printen van een voor verspanen ontworpen product heeft zelden zin.

Het zinvol toepassen van deze techniek staat of valt bij het optimaal benutten van de ontwerpvoordelen die deze techniek brengt. Het gaat hierbij om:  

  1. Het product moet gecontroleerd verwarmd of gekoeld worden.  
  2. Het product moet zo licht mogelijk zijn.  
  3. Het integreren van diverse onderdelen tot één onderdeel.

Als een van deze ontwerpvoordelen door u wordt nagestreefd is het zinvol om het product te ontwerpen voor 3D-metaalprinten. Maar hoe maak je een dergelijk ontwerp waarbij je de voordelen maximaal benut? Om u hierbij te ondersteunen heeft Teqnow samen met, en gebruik makend van de kennis van, TNO een kenniscluster ontwikkeld.

In een kleine groep wordt u op de hoogte gebracht hoe u deze voordelen optimaal kunt benutten. Hierbij is het mogelijk om uw eigen case in te brengen. Deze kenniscluster is alleen toegankelijk voor bedrijven die serieus met dit onderwerp aan de slag gaan. Daarom wordt per deelnemend bedrijf een eigen bijdrage in de kosten van € 2000 (excl. BTW) gevraagd.

Hebt u interesse, wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden, neem dan contact op met Jo van de Put, adviseur Teqnow (06-22907425 of put@metaalunie.nl).  

 

Please login or register to post comments.

123movies