TeqNow

Workshopcyclus: "Stapsgewijs naar succesvol robotiseren"

Workshopcyclus: "Stapsgewijs naar succesvol robotiseren"

Robotisering

Datum: 30-9-2019 13:30 - 17:30 Export event

Registreren is niet meer mogelijk.

Veel bedrijven zijn geïnteresseerd in de mogelijkheden van robotisering van hun productieproces.
Om succesvol te kunnen robotiseren is het erg belangrijk dat een robotiseringstraject gestructureerd en stapsgewijs wordt aangepakt. Investeert men in een robot zonder eerst de juiste stappen te hebben gezet, dan levert de robot minder op dan mogelijk zou zijn (regelmatig zien we dan een negatieve opbrengst).

Om ondernemers die succesvol willen robotiseren, maar moeite hebben om dat zelf op een juiste manier op te pakken, organiseert Teqnow de workshopcyclus

Stapsgewijs naar succesvol robotiseren

Tijdens deze workshop gaat uzelf de eerste 5 stappen van het "Stappenplan praktisch en winstgevend robotiseren bij het industriële MKB" doorlopen. Het doel van deze cyclus is om u als ondernemer zover te brengen dat u daarna voldoende bent voorbereid om de laatste 3  stappen van het stappenplan te doorlopen.

Doelgroep voor deze workshopcyclus:
Iedere ondernemer die wil gaan robotiseren en graag ondersteuning wil bij het oppakken van de eerste 5 stappen van het stappenplan. Om deel te nemen moet u bereid zijn om ook echt tijd en aandacht te besteden aan het zetten van deze stappen. Gezien de impact van deze workshopcyclus op uw bedrijfsvoering, staat deze workshopcyclus alleen open voor directeuren of bedrijfsleiders (met beslissingsbevoegdheid). De beslissingsbevoegde mag zich wel laten begeleiden door een van zijn medewerkers. Wilt u alleen luisteren of kunt u niet garanderen dat u robotisering voldoende prioriteit gaat geven, dan behoort u niet tot de doelgroep.

Aanpak van de cyclus:
Tijdens de workshopcyclus worden de stappen uit het "Stappenplan praktisch en winstgevend robotiseren bij het industriële MKB" gevolgd. De cyclus bestaat uit drie collectieve bijeenkomsten waarbij de stappen worden behandeld. Voorafgaand aan elke bijeenkomst wordt van elk deelnemend bedrijf (maximaal 6 bedrijven) verwacht dat er voorbereidend 'huiswerk' wordt verricht en aan de workshopbegeleiders wordt toegestuurd (dit is een voorwaarde voor deelname).
Uiteraard kunt u voor tussentijdse vragen contact opnemen met de workshopbegeleiders.  Tijdens de collectieve sessies worden de verschillende stappen en de daarbij passende aanpak besproken. Voor de invulling kunt u, naast van de workshopbegeleiders, ook veel leren van de aanpak van de mededeelnemers. Het gehele traject beslaat een periode van een half jaar.

Kosten voor deze cyclus:
Deze cyclus staat alleen open voor Teqnow deelnemers. Teqnow deelnemerschap is gratis voor Metaalunieleden. Aanmelden kan hier.
Voor de voorbereidingswerkzaamheden, de drie bijeenkomsten en de begeleiding op afstand wordt
€ 500 (ex btw) in rekening gebracht. Hiervoor kunnen maximaal twee personen van één bedrijf deelnemen. Aanvullend op deze workshop kan op verzoek een bedrijfsbezoek worden gebracht om u ter plaatse te ondersteunen. Per bezoek wordt daarvoor € 500 (ex btw) in rekening gebracht.

Planning:
De  collectieve bijeenkomsten zijn gepland van 13.30-17.30 uur op:

  • Eerste bijeenkomst: Maandag 30 september 2019
  • Tweede bijeenkomst: Maandag 18 november 2019
  • Derde (afsluitende) bijeenkomst: Maandag 9 december 2019

Locatie:
Koninklijke Metaalunie, Einsteinbaan 1 Nieuwegein

Aanmelden: zie aanmeldbutton

Workshopcyclus: "Stapsgewijs naar succesvol robotiseren"

Datum: 30-9-2019 13:30 - 17:30

Please login or register to post comments.