TeqNow

Wat kun je nu werkelijk met 3D-printen?

Wat kun je nu werkelijk met 3D-printen?

Agenda

Datum: 14-10-2021 13:00 Export event

Registreren is niet meer mogelijk.

Nog steeds wordt 3D-printen door veel mensen gezien als de productietechniek die alle andere  productietechnieken gaat vervangen. 

Niets is echter minder waar. Veel producten kunnen inderdaad middels 3D-printen geproduceerd worden. 

Het is echter lang niet altijd zinvol om producten middels 3D-printen te produceren. Wanneer is het dan wel zinvol om over te stappen op 3D-printen?

Om te kunnen beoordelen of het zinvol is om een product middels 3D-printen te produceren is het nodig dat u over de nodige basiskennis beschikt. Tevens  moet bij het maken van het productontwerp rekening worden gehouden met de mogelijkheden van 3D-printen.
Om deze benodigde basiskennis én inzicht te krijgen in de ontwerpaanpassingen die nodig zijn om producten zinvol te kunnen 3D-printen, organiseert Teqnow, in samenwerking met gastbedrijf Binder 3D, deze bijeenkomst.


Tijdens deze bijeenkomst krijgt u antwoord op en inzicht in de volgende vragen:

Welke relevante 3D-printtechnologiën (zowel voor kunststof als metaal) zijn er en waar      worden deze zinvol voor ingezet?
Wat voor vormgeving is direct mogelijk en welke vormen vragen om nabewerkingen?
Wanneer is het zinvol om een product te 3D printen?

Programma:
13.00 – 13.30 uur Ontvangst bij Binder 3D.
13.30 – 13.45 uur Welkom en inleiding 3D-printen door Jo van de Put van Teqnow.
13.45 – 14.15 uur Introductie 3D-printtechnieken door Kees Seldenrijk van Binder 3D.
14.15 – 14.30 uur Introductie van de ingebrachte cases door Jo van de Put van Teqnow.
14.30 – 15.15 uur Break-out sessies waarbij u zelf gericht aan de slag gaan met een van 
                                        de ingebrachte cases.
15.15 – 15.30 uur Pauze.
15.30 – 16.00 uur Terugkoppeling (bevindingen en resultaten vanuit de break-out sessies).
16.00 – 16.45 uur Rondleiding bij Binder 3D.
16.45 – 17.00 uur Vragen en afsluiting van deze bijeenkomst door Jo van de Put van Teqnow.
17.00 – 18.00 uur Netwerkmogelijkheid onder genot van een hapje en een drankje.

Breng uw eigen case in!
Kennis nemen van de theorie is mooi. Veel meer leer je echter als je gericht gaat kijken of 3D printen interessant is om voor jouw eigen producten toe te passen. Daarom is het bij deze bijeenkomst mogelijk om een eigen case in te brengen. Tijdens de bijeenkomst wordt dan zowel door de deelnemers alsook door experts van Binder 3D gekeken of het zinvol is (of na aanpassingen zinvol te maken) om dergelijke producten te 
3D-printen. Heb je interesse om een case in te brengen, stuur uw case dan naar zowel put@metaalunie.nl en naar vermunt@metaalunie.nl.  Daarna zal worden bekeken of de case tijdens deze sessie behandeld kan worden.

Gastbedrijf:
We zijn te gast bij Binder 3D, De Noesten 62, 9431 TG te Westerbork. Binder 3D heeft zich ontwikkeld tot proeftuin voor industrieel 3D-printen. 

Kosten: 
Deelname aan de bijeenkomst is voor u kosteloos. Wel verwachten wij van u dat u zich eerst als Teqnow deelnemer registreert (www.teqnow.nl). Deelname aan Teqnow is voor leden van de Koninklijke Metaalunie gratis.
Is uw deelname door ons bevestigd, dan rekenen wij op uw komst. Bent u onverhoopt verhinderd, dan dient u dit uiterlijk 48 uur voorafgaand aan de bijeenkomst aan ons te melden via info@teqnow.nl. Bij geen (tijdige) afmelding zijn wij genoodzaakt een ‘no show fee’ van € 50 (excl. btw) bij u in rekening te brengen. Zodra u zich aanmeldt voor deze bijeenkomst verklaart u zich akkoord met deze voorwaarde.

Wat kun je nu werkelijk met 3D-printen?

Datum: 14-10-2021 13:00

Please login or register to post comments.

123movies