TeqNow

Sensoren: De zintuigen met toekomst

Sensoren: De zintuigen met toekomst

Sensoring

Datum: 19-1-2018 Export event

Registreren is niet meer mogelijk.

Geld verdienen met sensoren?

Overal om je heen zijn ze aanwezig en vaak zonder dat je je er bewust van bent, sensoren. Maar wat is een sensor? En nog belangrijker wat kun je ermee. In de wereld van digitalisering, IoT en big data zijn sensoren cruciaal. Ze zorgen ervoor dat je kunt meten, analyseren, besluiten of sturen. In toekomstige businessmodellen zijn ze onmisbaar. Maar hoe komen de huidige sensortechnologie, big data, wetgeving en oplossingen bij elkaar? 

Platform Teqnow organiseert daarom een informatieve bijeenkomst waar wordt ingegaan op de stand van zaken binnen MKB-metaal op het gebied van sensoring. Op deze bijeenkomst wordt gesproken over techniek, processen, systemen en innovatieve business modellen. 

Programma:

9:30 uur ontvangst en registratie
10:00 uur Welkomstwoord Teqnow - Frans van der Brugh
10:15 uur IoT, hype of blijvertje? TE Connectivity - Mark Maas
Internet of Things is een begrip wat te pas en te onpas voorbij komt binnen de hedendaagse wereld. Maar wat is het 'internet der dingen' werkelijk en aan welke toepassingen moet je daarbij denken?
Van losstaande sensoren naar oplossingen Honeywell - Cees Tuinman
Hoe sensoren een tekort aan monteurs bij een grote landelijke installatie/servicebedrijf van verwarmingsketels de basis is naar een winstgevend businessmodel.
Aansturen: Van techniek naar oplossing Extend Smart Coding - Tim van Heijst
Smart Sensoren en de Cloud. Hoe laat je sensoren niet alleen registeren maar ook met elkaar praten en "slimme" beslissingen nemen? En hoe staat het met de veiligheid van de data?
12:00 uur Lunch
13:00 uur Van Big Data naar Smart Data ifm electronic - Edwin Slot
Het interpreteren van data die sensoren opleveren is niet makkelijk. En al helemaal niet als deze data gecombineerd wordt. Wat zijn de patronen en hoe ga je hier mee om.
LoRa en sensoren in de praktijk Trackware  - Axel Dietz
Hoe verbindt men sensoren met internet? LoRa maakt het mogelijk om miljoenen apparaten die weinig data gebruiken, op grote afstand te verbinden met het internet waardoor het Internet of Things ontstaat. 
14:10 uur Innovatiesessie
14:45 uur Afsluiting en vragen
15:00 uur Netwerkborrel
16:00 uur Einde bijeenkomst

 Na afloop:

  • weet u wat een sensor is;
  • weet u waar sensoren toegepast kunnen worden;
  • heeft u een beeld van de toekomstige ontwikkelingen;
  • heeft u inzicht in wat sensoring voor uw organisatie of uw klant kan betekenen;
  • weet u wie eigenaar is van de verzamelde gegevens;
  • zijn verschillende businessmodellen besproken;
  • weet u het verschil tussen home domestica en sensoren in industriële processen.


Datum en tijd:
Het programma start op 19 januari om 10.00 uur en eindigt rond 16.00 uur.  Tevens is er – onder het genot van een hapje en een drankje – gelegenheid tot netwerken.

Locatie:
De bijeenkomst vindt plaats bij de Koninklijke Metaalunie - Einsteinbaan 1 - Nieuwegein

Kosten en aanmelden:
Deze bijeenkomst is gratis voor Teqnow deelnemers. Indien u nog geen Teqnow deelnemer bent, kunt u hier het deelnameformulier invullen.  Metaalunieleden kunnen gratis deelnemer worden van Teqnow. Niet-Metaalunieleden betalen een bijdrage van € 250,-- per kalenderjaar.

Als uw deelname aan de bijeenkomst door ons is bevestigd, dan rekenen we op uw komst. Bent u onverhoopt verhinderd, dan dient u dit uiterlijk 48 uur voorafgaand aan de bijeenkomst aan ons te melden via info@teqnow.nl. Bij geen (tijdige) afmelding zijn wij genoodzaakt een ‘no show fee’ van € 50 (excl. BTW) bij u in rekening te brengen. Zodra u zich aanmeldt voor deze bijeenkomst verklaart u zich akkoord met deze voorwaarde.

Sensoren: De zintuigen met toekomst

Datum: 19-1-2018

Please login or register to post comments.

gogoanime